fbpx

ЗD пазли – не тільки весело, а й корисно для розвитку дитини

Всім відомо, що пазли — це надзвичайно захоплююче заняття для дорослих і дітей,  відмінний спосіб проведення часу з вашою малечею. Проте також складання пазлів є дуже корисним заняттям для дитини, яке неодмінно сприяє її розвитку. Саме про це нам доступно розповіла кандидат медичних наук, доцент кафедри нейрореабілітації з курсом медичної психології, пульмонології та фтизіатрії Майя Дрюченко:

«ЗD пазли – це цікава, розвиваюча та повчальна гра, яка вимагає посидючості, терпіння, уважності, пильності. Збираючи фігурку, дитина пізнає зв’язок між частиною та цілим об’єктом, розвиває логічне мислення та дрібну моторику. Щоб зібрати цілу фігурку, потрібно володіти просторовими характеристиками та уявою, здатністю обертати об’єкт в уяві, вмінням знайти потрібний фрагмент. Якщо коротко охарактеризувати  кожен корисний момент, який приносить дитині 3D пазл, то це:

  1. Розвиток логічного мислення, яке включає в себе тренування здатності побачити завдання з різних боків, здатність приймати виважені рішення щодо прилаштування певних елементів пазлу.
  2. Розвиток уяви, пов’язаної з просторовим мисленням дитини, а також уваги та пам’яті.
  3. Розвиток самостійності. Складання 3D пазлів сприяє здатності ухвалювати рішення, пошуку відповідей без допомоги дорослих та, в кінцевому результаті, самостійному оформленні кольорового сприйняття об’єкту.
  4.  Розвиток навичків взаємодії. Оскільки іграшки беззвучні, вони заохочують дітей до взаємодії. Тоді діти починають озвучувати процес гри, вибудовуючи свою комунікацію.
  5. Розвиток дрібної моторики рук.  3D пазли можна назвати відносно недорогим способом покращити та розвивати цю дитячу навичку, яка в майбутньому допоможе дитині каліграфічніше писати.

Також 3D пазли можуть стати для вашої дитини особистим хобі, відвернуть увагу від гаджетів, стануть спільними заняттями для компанії друзів, прикрасою для оформлення кімнати, особистим портфоліо. Звісно, не слід забути й про корисний вплив 3D пазлів на дорослих у якості анти стрес-терапії після напруженого робочого дня, перенесеної стресової ситуації, негараздів у сім’ї.

Хтось залишає місто на вихідні дні, а хтось складає пазли, які всмоктують у себе увесь негатив та звільняють від гнітючих відчуттів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The maximum upload file size: 50 МБ.
You can upload: image, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other.